5-ти декември – международен ден на доброволците – “Нашата сила е в доброто! Бъди силен!”

5-ти декември е международен ден на доброволеца. За пръв път се чества през 1985 г. по инициатива на ООН. Доброволците са особена порода хора, които помагат, работят, даряват без да очакват в замяна нещо друго освен удовлетворението и светлината в отсрещните очи.
От друга страна екипът на КСУДС – Пловдив се е нагърбил със задачата да прави детството по-добро, децата по-щастливи и семействата по-спокойни. Тази задача е постижима при едно условие, да го правим ЗАЕДНО. На 5-ти декември за пореден път изказваме огромни благодарности към всички, които са приели присърце нашата мисия и ни подкрепят.

Цяла армия добри хора, всеки ден поделят с нас предизвикателствата, а по случай деня на доброволеца представяме едно блиц интервю с Милена Димова, която ще ни разкаже малко повече за своето добротворчество.

Разкажи за себе си.

– Казвам се Милена Димова на 26 г. от Пловдив! Аз съм бивша волейболистка. През свободното си време обичам да пътувам в България и не само!

Как постави началото на твоите доброволчески инициативи?

– Когато започна пандемията постоянно слушах по телевизията препоръките да стоим вкъщи заедно със семействата си. Замислих се, че има една група деца, които нямат семейства. Тогава реших да се обадя на директорката на Комплекса, която познавах от преди, когато бяхме ходили с ВК ”Марица“ в един от центровете за деца. Реших да направя пост във фейсбук и да разкажа на моите приятели за инициативата ми да помогна на децата.

Помниш ли колко си помогнала, колко пъти, на колко деца, на каква стойност?

– Истината е, че не си водя статистика. Честно казано, дори не очаквах, че толкова хора ще се отзоват. Събрахме толкова много неща – дрешки, играчки, хранителни продукти, телевизор, климатик…

Какво те мотивира ?

– Правя го защото след всяко ходене да занеса дарените вещи и продукти, аз се чувствам удовлетворена и заредена. Направил си добро, зарадвал си някого, подарил си усмивка.

Имаш ли планове за нови инициативи в близко бъдеще?

– Сега, заради корона вируса, не. Но ако децата имат нужда от нещо и аз мога да помогна, съм на разположение.

Ако трябва да направиш кампания за набиране на доброволци, какво мото ще избереш?

– “Нашата сила е в доброто! Бъди силен!”

Ние от КСУДС – Пловдив приемаме доброволчеството като ценност и насърчаваме всеки, който има ясна и реалистична мотивация да бъде доброволец. Включването на доброволци в работата на Комплекса се реализира в широк спектър от дейности и при спазване на утвърдени правила. Подробна информация е достъпна на електронната ни страница и сме на разположение да се срещнем и обсъдим възможностите с всеки, който споделя нашите ценности и е готов да дари от времето и усилията си. Ако искаш да станеш доброволец, ние те очакваме!

Споделете:
fb-share-icon