За сребърния медал на Гюлезар

След Световните летни игри Спешъл Олимпикс в Берлин’2023 г. Гюлезар, която е част от отбора по хокей на трева, се прибра със сребърен медал.

Отборът по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България е млад, както заради възрастта на своите атлети (15 – 25 г.), така и заради скорошното му създаване и краткото време, което имаше за подготовка за участие в игрите, от края на 2022 г.

На игрите отборът изигра 12 мача срещу тимове с дългогодишни традиции в този спорт като Германия и Великобритания. А на финала с голямо достойнство нашите хокеисти заеха второто място в група Trophy като паднаха от отбора на Великобритания с 2:4.

На 29.06.2023 г. на среща в президентството държавният глава удостои с почетни грамоти български атлети, спечелили общо 19 медала. Президентът Румен Радев се обърна към атлетите с думите на Нелсън Мандела „спортът говори на младите хора на език, който те разбират и създава надежда там, където някога е имало само отчаяние“ и им пожела нови успехи.

На 05.07.2023 г.  пловдивските шампиони бяха поздравени лично от г-н Здравко Димитров – кмет на Община Пловдив и г-н Георги Титюков – зам.-кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“. На срещата в Община Пловдив присъстваха Гюлезар и Християна от отбора по хокей на трева, Лъчезар и Иван от отбора по баскетбол, Лили – тенис на корт и Ани – плуване,. Те подариха подписан от тях олимпийски плакат с послание „И ти можеш!“. Г-н Димитров и г-н Титюков пожелаха на специалните спортисти още много успехи и изразиха готовност за подкрепа.

Специален благодарствен адрес Гюлезар получи и от директора на Комплекса – г-жа Недка Петрова:

„С гордост и възхищение те поздравявам по повод  участието ти и спечелването на сребърен медал от отбора по хокей на трева на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин 2023!
Нека с твоя пример за ангажираност, упорит труд и преданост бъдеш вдъхновение за настоящите и бъдещите поколения младежи, изправени пред предизвикателствата на порастването.
Пожелавам ти още много успехи и вълнуващи моменти в спорта и живота!“

А самата Гюлезар сподели, че тренира само от няколко месеца:

„Медалът ми донесе много радост, беше трудно и дадох всичко от себе си. Много ми хареса в Берлин и Германия. Запознах се с нови приятели, пишем си. Бих искала да продължа да играя хокей и се надявам на следващите игри да победим всички.
Благодаря на г-жа Мария, ресурсната ми учителка, че ми предложи да участвам в отбора. Благодаря и на треньора Димитър Георгиев. Благодаря и на г-жа Иванка Попова, че се съгласи да участвам в отбора и в игрите. Благодаря, г-жо Ванче!“
Споделете:
fb-share-icon