ЦНСТ „Детска къща“ е обновен

След завръщането си от морския лагер децата от ЦНСТ „Детска къща“ се прибраха в обновена къща,  с боядисани стаи и нова подова настилка.

Обикновено в къщата живеят до 15 деца и периода на лагера е времето, през което ежегодно  се планират големите ремонтни дейности.  За щастие и тази година получихме подкрепа и обновяването сградата на ЦНСТ „Детска къща“ беше осъществено с дарение на материали и труд. Изказваме огромни благодарности на всички приятели на КСУДС Пловдив, които направиха ремонта възможен и сбъднаха детските мечти.

Преди да заминат, децата изказаха предпочитания за цветове на стените, момичетата пожелаха лилава стая, а момчетата синя. Участието на децата в избора, вслушването в тяхното мнение е както съвсем естествен подход, така и основен критерии за качеството на грижа, който гарантира спазване на правата на децата за участие при взимане на решения, касаещи техния живот и бъдеще.
ЦНСТ „Детска къща“ е разположен в еднофамилна къща през далечната 2000 г. За този период от 20 години, десетки деца са прекарали част от трудното си детство тук, получили са грижи, внимание и обич. Ако къщата можеше да разказва истории, те щяха да са и тъжни и вдъхновяващи. А къщата, като всяка къща също има нужда от грижи и ремонти, за които ние пък се нуждаем от подкрепа …

Споделете:
fb-share-icon