Обучени 26 младежи в професията «Фризьор»

От създаването на социално – образователната услуга «Професионален курс по Фризьорство» през 2013 година до 2020 година , обучението са преминали 26 младежи -момичета и момчета. Всички те са вече са поели своя път в живота и професиите, част от тях по стъпките на занаята – Фризьорство.

През месеците юли и август в Център за работа с деца на улицата се проведе професионалното обучение за професията «Фризьор», в партньорство с Учебно- професионален център „ГЛОБАЛ ИНС“.

В професионалният курс са включени две момичета, които продължават образованието си в град Пловдив, и са на възраст от 16 до 18 години. По време на курса те овладяха основни познания и компетенции за изискванията на професията и приложиха придобитите професионални умения в практика, като извършваха безплатни фризьорски услуги на деца и семейства в затруднено социално положение, както и на потребители на социални услуги в общността.

В ролята на модели и клиенти в учебната базата в ЦРДУ бяха колеги от КСУДС, колеги от ОЗД, Пловдив, деца и младежи от ЦНСТ и граждани, живеещи в близост до социалната услуга.

На 27.08.2020 г., се проведе изпита по теория и практика на участниците, а на 03.09.2020 г., бяха връчени и Удостоверенията за придобита професионална квалификация.

И двете момичета получават възможността да проведат едномесечен практически стаж във фризьорски салон на обучаващата организация.
Ръководителят на услугата Диана Петкова, поздрави момичетата с успешното завършване и с пожелание за бъдещи успехи в училище и живота. Всяко едно от момичетата получи подарък – професионална ножица и гребен, с които да продължат практикуването на придобитите умения по време на професионалния курс в ЦРДУ.

Споделете:
fb-share-icon