Ден на семейството 2023

Отбелязахме деня на семейството за пореден път, тази традиция е вече на 18 години. Тъй като вярваме, че семейството е много важно за всяко дете и за всеки от нас, продължаваме да поставяме този акцент не само на 21-ви ноември, но и всеки ден.

И тази година денят започна с организираната, съвместно с Регионалния център за трансфузионна хематология Пловдив, акция за безвъзмездно кръводаряване. 5 човека дариха кръв, и вярваме, че с този прекрасен жест са спасили нечий живот. Всяка година отправяме апел към всеки, който има възможност да дари кръв – не е страшно, няма рискове, всеки може да опита. Г-жа Недка Петрова, директор на КСУДС Пловдив сподели, че преди повече от 10 години на една акция е решила да опита да дари кръв, въпреки всички свои притеснения, и от тогава е редовен дарител.

В следобедните часове фоайето на Центъра за обществена подкрепа се превърна в своеобразно фотостудио за малки и големи лични и професионални семейства. Всички посетители имаха възможност да заснемат забавни семейни снимки и да вземат своя колаж, който да им напомня за този ден и за ролята на семейството.

Снимки си направиха и екипите на КСУДС – нашето професионално семейство.

А вечерта, както е традицията, в Центровете за резидентна грижа децата и персонала замесиха хляб и си пожелаха здраве и благополучие.

Споделете:
fb-share-icon