Наш участник на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс

Отбор по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин’2023. Атлетите Ангел Хилендаров, Гюлезар Ташева, Дина Кехайова, Тодор Русков, Кристин Тихолова, Мариян Баташки, Радослав Балкански, Румен Балкански, Християна Стефанова, Тихомир Иванов, президентът на българска федерация по хокей на трева д-р Йорг Шенк, изпълнителният директор на БФХТ, треньорът на БФХТ Даяна Петкова и националният директор на Спешъл Олимпикс България д-р Христо Христозов.

Гюлезар Ташева (от нашия център за резидентна грижа) е част от отбора по хокей на трева на Спешъл Олимпикс България за Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин’2023 г. Очаква се около 130 спортисти да се включат в състезанието по хокей на трева. Те са от Египет, Франция, Испания, Парагвай, Германия, Холандия, Чехия, Белгия, Чили и още държави по света.
Игрите бяха открити на 17.06.2023 г. с бляскава церемония.
„Готов ли си?“ – е песента на игрите тази година, това е и решаващият въпрос: „Готови ли сте за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Берлин?“
50 000 души, които присъстват на откриването на събитието на Olympiastadion отговарят с „Да!“.
Организаторите описват официалната церемония като „уникален фестивал на срещата, радостта и приобщаването“.
В периода 17 – 25 юни 2023 година Световните летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин ще бъдат най-голямото приобщаващо спортно събитие, в което ще участват повече от 7000 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без увреждания в 26 спорта и в 2 демонстративни спорта от 190 национални делегации. 20 000 доброволци ще споделят радостта от участието в игрите, които са „тържество на цветовете“, целящо да покаже на целия свят силата на приобщаването, равенството, добротата, съпричастието.
Пожелаваме успех на всички спортисти, защото на олимпийските игри най-важно е участието! И специално стискаме палци на Гюлезар.

Споделете:
fb-share-icon