Първи юни 2023

С много усмивки, музика и игри премина празникът за Деня на детето!

За екипа на Комплекса за социални услуги за деца и семейства, Пловдив това е специален ден, в който пеем, играем и празнуваме детството. За нас е много важно на този ден да напомним, че детството е всеки ден, децата са специална част от нашето общество и всички имаме ангажимент да им осигурим по-добро детство.

Тази година домакин на първоюнския празник бе Младежки център – Пловдив, за което им благодарим сърдечно.

В прекрасния двор на брега на Гребната база се насладихме на музикални изпълнения от децата, настанени в Центровете за резидентна грижа към КСУДС Пловдив, които се обучават на класически музикални инструменти в Къща за музикални вълшебства „Дивизи“. Прозвучаха изпълнения на ударни инструменти, на китара, на блокфлейта и на пиано. Децата бяха придружени от техните учители, на които изказваме специални благодарности за усилията и подкрепата.

Обучението на децата в Къща за музикални вълшебства „Дивизи“ е финансирано с дарения от родители, от КЦМ – АД и по проект „Сцена на мечтите“, финансиран от Национален Фонд Култура – програма „Социално ангажирани изкуства“.

На днешното тържество децата, получиха своите грамоти за успешно завършена учебна година в Къща за музикални вълшебства „Дивизи“.

Музикалната програма завърши с колоритната песен „Седнало е Джоре дос“ в изпълнение на деца от Център за социални и здравни услуги на едно гише в кв. Столипиново.

Всички деца-артисти, които се изявиха на сцената получиха за подарък книги, осигурени от дарители.

Празникът продължи с игри с Мими и Луси.

Също така се проведе творческо ателие под надслов „Всеки ден е ден на детето“, където децата имаха възможност да рисуват, да се запознаят с детските права, а отнасяйки рисунката вкъщи да поговорят със своите родители защо правата са толкова важни, кой и как ги спазва, кога са нарушени и пр.

На финала на нашето тържество, по традиция, в небето полетяха червени балони. Те са символ на  детството, детските мечти, грижата за децата и детските права. За екипа на Комплекса за социални услуги за деца и семейства – Пловдив полетът на тези балони е традиция вече 18 години. Тези балони казват „ДЕТСТВОТО Е ДНЕС“ – всеки ден.

Празникът завърши с почерпка – торта, осигурена от дългогодишните приятели на децата на Пловдив – Дунапак Родина АД, на които благодарим за подкрепата и съпричастността към каузата за по-добро детство.

Споделете:
fb-share-icon