Всеки ден е ден на детето – Първи юни 2022

Всяко дете има право на семейство!

Всяко дете има право на живот и качествена медицинска грижа!

Всяко дете има право на образование!

Всяко дете има право да играе!

Всяко дете има право на защита от насилие!

„Всеки ден е ден на детето“ под това мото протече отбелязването на Деня на детето през 2022 г. Екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства Пловдив участва в празника организиран от Община Пловдив и предаването „Ася в страната на талантите“.

Над 200 деца и техните родители посетиха щанда на КСУДС Пловдив и рисувайки се запознаха с основни детски права. Родителите имаха възможност да получат консултации относно грижата за децата и ползването на социални услуги.

Малките музиканти от ЦНСТ „Детска къща“, ученици на Къща за музикални вълшебства Дивизи се изявиха на сцената на пловдивските таланти с изпълнения на класическа музика. Те за пореден път демонстрираха своя талант и напредък в музикалното изкуство.

Посланието за по-добро детство полетя в небето за 16-та поредна година по формата на балони с надпис „Всеки ден е ден на детето“. Децата дълго следяха полета докато балоните се изгубиха от погледите.

В края на тържеството присъстващите се почерпиха с вкусна торта, осигурена от дългогодишните приятели на децата на Пловдив – Дунапак Родина АД.

Програмата за отбелязване на Първи юни включваше и събития в сградата на Центъра за обществена подкрепа.

За пореден път тук бе проведена акция за безвъзмездно кръводаряване, съвместно с дългогодишните ни партньори от Център за трансфузионна хематология Пловдив. Шестима души успешно дариха кръв и с този жест, вярваме, че ще бъдат спасени човешки животи.

Проведе се група Музикотерапия за деца от 4 до 9 години, както и консултации на родители с експерти  по всички въпроси, свързани с детското развитие, възпитание, отглеждане.

Грамоти за активно участие и ангажираност в творческите ателиета и благотворителните инициативи на КСУДС – Пловдив са приготвени за 10 деца, които са дали своя принос в подкрепа на усилията на екипа на Комплекса да направи грижата за децата по-добра.

Споделете:
fb-share-icon