Летни дни на приключения в КСУДС Пловдив

Летните дейности в Центъра за работа с деца на улицата се провеждат и през 2022 г.

В рамките на един месец, 15 деца следват предвидената програма и участват в различни приключения.

По традиция инспектор „Детска педагогическа стая“ Пламен Митев обясни на децата за опасностите и рисковете в Интернет пространството, а нашите дългогодишни партньори от Районната служба по пожарна безопасност разкриха тайните на професията „Пожарникар“.

Както и миналата година, децата се изправиха срещу своите страхове и преминаха през изпитанията на Въжен парк, Лаута. Най малкият участник е на 8 години и с подкрепата на екипа и своя по-голям брат премина успешно Малкият кръг препятствия.

Разбира се има и нови предизвикателства.

На гости на доброволците от „Доброволно формирование Пловдив 112“, децата получиха информация за  предотвратяване и овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и отстраняване на последствията от тях.

С любезното съдействие на д-р Бекирски и екипът на Общински приют за безстопанствени кучета в град Пловдив, участниците в лятната занималня имаха възможност да се впуснат в безгрижни игри и прегръдки с част от четириногите обитатели.

Остана време за абстрактно рисуване с Янислава и изработване на информационни материали за дивите животни.

В програмата има още много екскурзии, рисуване и весели емоции с подкрепата на Сдружение „Традиции за бъдеще“,   шпионски игри в Стая на загадките и запознаване с културното наследство на град Пловдив.

Летните дейности са част от пакета социални услуги, които ЦРДУ предоставя и целят както оползотворяване на свободното време през лятната ваканция, така и развитие на социални и комуникативни умения; обогатяване на знанията за околния свят, градската среда и актуалните обществени теми.

Специалистите от екипа споделят, че летните дейности са любими за децата и ги чакат с нетърпение през цялата година. Повече за дейността на ЦРДУ тук.

Ето и снимки от приключенията:

Споделете:
fb-share-icon