Летни дейности в ЦРДУ – 2021 – единадесета поредна година правим лятото вълнуващо

Летните занимания в Центъра за работа с деца на улицата се проведоха за 11-ста поредна година. Те продължиха цял месец и в тях участваха общо 12 деца.

Дейностите са реализирани в изпълнение на стратегическа цел 3 от Плана за изпълнение на стратегическите цели за 2021 г. на КСУДС – Пловдив, която е насочена към защита на основните детски права; повишаване на информираността и промяна на нагласите на общността и професионалистите от различни области.

Летните дейности осигуряват правото на грижа в семейна среда и са насочени към деца без родителски надзор или в друг риск. Целта е осмисляне на свободното време с игрови техники, ролеви игри, спортни занимания и формиране на социални умения.

Богатата програма включваше множество арт дейности: Ателие за Фотодрама, занимания по грънчарство, приложно ателие с техника „Декупаж“, засаждане на цветя.

Беше предвидено време за подвижни игри, кино, посещение на въжена градина в парк Лаута и боулинг.

Също толкова вълнуващо за децата бе посещението в Етнографския музей; пътуването с влак и разглеждането на Музея на авиацията.

За повишаване на знанията по важни теми, децата взеха участие в демонстрация на оказване на първа долекарска помощ и беседа с инспектор от детска педагогическа стая на тема „Опасности и рискове от интернет общуването“.

Ателието за месене и печене, изпълни сградата на ЦРДУ с апетитен аромат и даде възможност на участниците да се докоснат до тайнството на правенето на хляб.

В края на програмата всяко от децата си тръгна с албум със снимки от преживените приключения, спомени за вълнуващите дни и нови приятели.

В дните, в които се проведоха груповите дейности, за всяко от децата бе осигурен безплатен обяд.

Екипът на Центъра за работа с деца на улицата изказва благодарност на своите верни партньори, които допринесоха за разнообразната и интересна програма – Константин Бандеров, исп. Пламен Митев, Георги Петров, Въжен парк Лаута, Сдружение „Традиции за бъдеще“.

Споделете:
fb-share-icon