Община Пловдив и КСУДС с еко акция в месеца на семейството

На 23 ноември екипът на КСУДС Пловдив даде своя принос в грижата за природата и в усилията на Община Пловдив да изгради по-добра градска среда. С това събитие се постави началото на дългосрочна кампания под надслов „ЗАЕДНО за ЗЕМЯТА“, която цели да ангажира младите хора и децата с опазване на ценните ресурси на природата.

Събитието бе подкрепено и се осъществи съвместно с Община Пловдив, Дирекция „Социална политика” и администрацията на Район Тракия, като на него присъстваха г-н Георги Титюков зам. кмет „Спорт, младежки дейности и социална политика“, г-жа Веселина Ботева директор Дирекция „Социална политика“, г-н Костадин Димитров кмет на район Тракия и г-жа Веселина Стоянова зам. кмет на район Тракия.

Шест чинара, посадени в разширението на парк Лаута, поставят началото на гората на Комплекса. „Да отгледаш дете, да посадиш дърво, да построиш дом… В нашия Комплекс има от всичко по много. Заедно с децата и екипа поставяме едно ново начало, с което да се опитаме да въвлечем малките в грижата за земята, като гаранция за това, че инвестираме в тях много повече от грижа за оцеляването им, много повече от подслон, храна, образование. Инвестираме в децата, за да пораснат отговорни млади хора с отношение към обществото и природата и с достойнството, че допринасят за живота ни в един по-добър свят.” – каза директора на КСУДС Недка Петрова след края на събитието.

Екипът на Комплекса за социални услуги за деца и семейства се грижи за 28 деца в два семейни центъра и стартира тази инициатива, воден от убеждението, че възпитанието в грижа за природата и създаването на по-зелен град, започва именно от най-малките – децата. А за служителите в шестте центъра тази кампания е начало на осъзнатата социална отговорност за приноса, който следва да дават за предотвратяване, управление и смекчаване на отрицателното въздействие върху природата.

Еко акцията „ЗАЕДНО за ЗЕМЯТА” е събитие от програмата на МЕСЕЦ на СЕМЕЙСТВОТО в КСУДС – ноември 2021 г.

В рамките на следващия програмен период за развитие на услугите в Комплекса ще бъдат планирани и реализирани следващи екологични акции с широкото участие на децата и екипа на Комплекса.

Споделете:
fb-share-icon