Защото доброто ражда добро!  – КЦМ 2000 ГРУП подкрепя Звено „Майка и бебе”

Вече 3 години КЦМ 2000 ГРУП и КСУДС Пловдив са партньори в каузата за по-добро детство. Поредната инициатива за подкрепа стартира преди Коледните празници с благотворителна изложба с фотографии на Димитър Несторов, ръководител отдел „Информационни и комуникационни технологии“ в КЦМ АД. В рамките на часове са продадени почти всички 25 фотографии и са събрани 1300 лв.

Г-жа Недка Петрова, директор на КСУДС Пловдив прие официално дарените средства и след обсъждане с г-н Несторов е взето решение със събраната сума да бъде подкрепен екипа на Звено „Майка и бебе“ с подобряване на материалната среда, в която работят социалните работници.

ЗМБ е социална услуга, която предоставя подслон на жени и деца като усилията са насочени към това всяко дете да остане в семейна среда. Статистиката показва успех 90% от случаите. За последните пет години подкрепа са получили над 70 майки с бебета. Ежедневието в Звеното е изпълнено с подкрепа и обучение в родителски умения, често пъти в първи грижи за новороденото. Работата включва и множество дейности, насочени към повишаване на социалните умения на майките, разрешаване на юридически казуси, търсене на близки и възстановяване на взаимоотношения в семейството на жената. За качествената работа на екипа на ЗМБ са необходими множество ресурси, които не винаги могат да бъдат осигурени от бюджетната издръжка на услугата. Именно тук е мястото на партньорството и дарителството.

И в резултат на взаимодействието между КСУДС и КЦМ и социалната ангажираност на екипа на КЦМ, в офиса на социалните работници в Звено „Майка и бебе“ вече е монтиран нов климатик, който създава уют, топлина и най-вече усещането за грижа. Тези, които всеки ден дават грижа, сигурност, надежда и посока на жените, които са я изгубили, на свой ред имат право да се чувстват значими и подкрепени, за да продължат да го правят. Защото доброто ражда добро!

Споделете:
fb-share-icon