Бобо, едно момче, което расте в Звено „Майка и бебе“

Бобо е един от нашите герои, за който и преди сме разказвали, но ето че имаме още за разказване.

От една година Бобо живее с майка си в Звено „ Майка и бебе“. Когато се срещнахме с него, той беше на шест години, говореше само влашки и гръцки език, тъй като е роден в Р Гърция и в семейството му се е говорило на тези езици.

Екипът на ЗМБ работи усилено и за година Бобо научи български език, натрупа достатъчно думи в речника си и разви  навици да се съсредоточава и да откликва на поставени задачи по време на игра.

За Бобо е много важно да напредва в интелектуалното си развитие, да надгражда познавателните си способности и да трупа качества и умения, необходими за училище.

В последните месеци социалните работници от Звеното работят с него за запознаване с буквите, за боравене с моливи – оцветяване на картинки, свързване на пунктир, изписване на букви, линии и форми.

По случай 24 май – празника на буквите и книжовността, в продължение на дни Бобо работеше по проект на табло. Момчето вложи впечатляващо желание и прояви търпение и старание. А резултатът – нови знания за азбуката, за Кирил и Методий и техния принос.
Днес Бобо работи по нов проект – подготвя празнична украса, с която Звеното ще отпразнува 1 юни, деня на детето. А екипът на Звено „Майка и бебе” се гордее с напредъка на това момче и продължава ежедневно да полага усилия в подкрепа на Детството.

Споделете:
fb-share-icon