26.05.2021 г. – Радио Пловдив – „Приказки в оркестъра“ – концерт за деца

https://bnr.bg/plovdiv/post/101473290/prikazki-v-orkestara-koncert-za-deca

Финален празничен концерт на проекта „ДЕЦА В ОРКЕСТЪРА“, в който на сцената за първи път ще си партнират  деца от Център за настаняване от семеен тип „Детска къща“ гр. Пловдив, на възраст 4-12 години, и професионални музиканти.

Проектът „Деца в оркестъра“ е насочен към занимания с деца, лишени от родителска грижа. Музикалните педагози Албена Бяндова и Диана Петкова, от къща за музикални вълюебства „Дивизи“, провеждат ежеседмични занимания с малчугани на възраст от 3 до 12 г.,  от ЦНСТ „Детска къща“ – Пловдив.

Чрез игри и иновативни методи децата ще се запознаят с нотите, с музикалните инструменти и различни произведения от класическата музика. Освен работата с музикалните педагози, децата ще си партнират с техни връстници, изучаващи инструменти, както и с професионални музиканти. Крайната цел на проекта е образователния концерт, посветен на 1 юни, в който децата ще бъдат солисти на симфоничен оркестър. 

„Приказки в оркестъра“, както е името на концерта, представя произведения от П. Владигеров, Й. Хайдн, Вивалди и Прокофиев. Подробности за събитието ще научим от Албена Бяндова и Диана Петкова.

Дадата на концерта е  30 май, зала „Съединение“, вход свободен.

„Предвидихме финалният ни концерт освен забавен и важен за изявата на децата от ЦНСТ „Детска къща“ гр. Пловдив да бъде образователен – полезен и приятен и за много други деца. Затова и е обявен с вход свободен за всички желаещи.

Независимо от подобрената епидемиологична обстановка, публиката, която ще бъде допусната до събитието ни в залата ще бъде доста ограничена.“

В прокаченото аудио чуйте разговора с 

Албена Бяндова – координатор на проекта, арт мениджър и организатор на Къща за музикалнхи вълшебства „Дивизи“ и Дияна Петкова  –  ръководител на проекта.

Споделете:
fb-share-icon