Да отброим дните до лятната ваканция – майско ателие в Центъра за работа с деца към КСУДС – Пловдив

Слънчевите майски дни са чудесен повод заедно с децата да отбележим обратното броене на дните до ваканцията. Затова избрахме нестандартен начин – всеки да изработи по свой модел и идеи часовник, за да отмерва часовете до летните безгрижни дни. За всичко бяха нужни две основни съставки – часовников механизъм и огромно въображение.

Цветен блясък, футболният тим Ботев Пловдив и нестандартна форма, вдъхновена от Леонардо Да Винчи украсиха стаите на нашите изобретатели.

Екипът на центъра за работа с деца, провежда групови дейности и залага на различни арт-техники, за да подкрепи детското развитие, формиране на личност, придобиване на увереност в себе си и пр. важни аспекти от порастването. Ателието за изработване на часовници спомогна за формиране и развитие на пространствена ориентация, умения за работа с подръчни материали и силиконов пистолет.

Груповият процес, творчеството, споделянето на емоции помага на всяко дете да се справи със свои трудности и предизвикателства, като екипът залага на приятелска атмосфера, непринудено общуване и поощряване за всяка идея и всяко усилие.

Резултатите са налице, а ето и изработените часовници.

Споделете:
fb-share-icon