20 ноември Световен ден на децата

През 1954 година ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата, като подписват Декларация за правата на детето, а 30 години по-късно е подписана и Конвенцията на ООН за правата на децата. Това е първият международен договор, който утвърждава човешките права на всички деца. Той  регламентира принципите и идеите за подкрепа и развитие на всяко дете и неговото семейство.

Отбелязваме този ден, защото това е денят, който със закон детето се поставя в позицията на една много специална част от нашето общество, която има нужда от специални грижи и защита.

Ние възрастните дължим на децата по-добро детство, защото това е инвестиция в по-добро бъдеще – не само за детето, не само за семейството, а цялото общество.

Има деца, които се нуждаят от помощ, от защита, от любов, от дом, семейство, от истински приятел до себе си, от някой, на когото да се доверят, за да повярват отново…. ЗА ДА ИМАТ ДЕТСТВО!

НИЕ – ЕКИПЪТ НА КСУДС подкрепяме, придружаваме, помагаме, заставаме до детето, за да стигне до живота на възрастния по най-безопасния и сигурен начин.

Споделете:
fb-share-icon