06.04.2020 г. – Община Пловдив – Т Маркет дарява топъл обяд на 50 пловдивчани по време на извънредното положение

източник: https://www.plovdiv.bg/%d1%82-%d0%bc%d0%b0%d1%80%d0%ba%d0%b5%d1%82-%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%8f%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d0%be%d0%bf%d1%8a%d0%bb-%d0%be%d0%b1%d1%8f%d0%b4-%d0%bd%d0%b0-50-%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%b2%d0%b4%d0%b8%d0%b2/?fbclid=IwAR3WZrCiH0SVI-JV8ZlWFlqWPnvnmvj7X6TKwKSY020jmvVGItpQkNp9zPU

50 крайно нуждаещи се пловдивчани от рискови групи ще получават всеки ден до края на извънредното положение на 13 май топъл обяд. Социалната услуга е резултат от доброто сътрудничество на Община Пловдив и компанията „Максима България“, собственик на  веригата магазини Т Маркет,  които са в основата на благотворителната инициатива.

“За нас, като социално отговорна компания и най-вече като хора, е изключително важно да се включим в общите усилия да се подкрепят най-пострадалите от епидемията. Наясно сме, че има много нуждаещи се, които не могат да си позволят да се хранят пълноценно, затова ще направим, така че да помогнем на част от тях”, коментира Петър Павлов, генерален директор на “Максима България”.

„Искам да благодаря на всички наши дарители, които помагат в тази толкова трудна ситуация. Отговорните компании от първия ден на извънредното положение подкрепят усилията на Община Пловдив да осигуряването на животоспасяваща апаратура за общинските болници, за закупуването на лични предпазни средства и дезинфектанти, както и подпомагат най-уязвимите групи на обществото“, коментира кметът Здравко Димитров.

Центърът за работа с деца на улицата на „Коматевско шосе“ от днес започна раздаването на топлата храна от Т Маркет, включваща супа, основно ястие и хляб.  „В услугата са обхванати общо 34 домакинства и 50 пловдивчани. Включени са всички, заявили желание в Общинския координационен център до 1 април да се възползват от услугата, както и 15 семейства в рискова ситуация и 10 домакинства на самотно живеещи възрастни пловдивчани или хора с увреждания, ползващи патронажна грижа“, заяви ръководителят на Комплекса за социални услуги за деца и семейства в Пловдив Недка Петрова. 12 души получават храната си на място в Центъра за работа с деца на улицата, а за останалите е осигурен транспорт с шофьор от Комплекса.

Храната се приготвя в обновения от “Максима България” цех в Пловдив  при спазване на всички мерки за сигурност.  „Ангажираните с доставката й служители са преминали медицински изследвания, притежават необходимите здравни книжки и също съблюдават всички противоепидемични мерки“, допълни Недка Петрова.

Споделете:
fb-share-icon