Пореден жест на подкрепа и грижа за децата от центровете към КСУДС – Пловдив – този път от г-жа Желана Халкалиева

Времената на криза и изпитания са времена, в които човешките ценности придобиват други измерения. Да си добър по принцип е едно, но да си добър и да бъдеш полезен в момент на трудност за някой  – това е друго измерение, което показва истинските ценности на човека.

Ситуацията днес поставя пред изпитания много хора, несигурността за бъдещето ни кара да предприемаме действия, за да гарантираме качествена грижа и нормална среда за живеене на най-уязвимите – децата без родители. В тази грижа ние никога не сме били само, защото това са НАШИТЕ деца, децата, за които всички ние носим отговорност. За това какви хора ще пораснат, как ще се превърнат в приятели на нашите родни деца, в техни колеги, във възрастни които ще създадат свои семейства и  ще имат свои деца, зависи от нашето отношение към тях именно днес.  

От началото на кризискната ситуация нашите деца живеят в центровете към Комплекса и полагат огромни усилия да спазват мерките за изолация. Подкрепата, която получаваме от много хора – от бизнеса, от неправителствените организации е ежедневна. Такъв е жестът и на г-жа Желана Халкалиева, която дари хранителни продукти за децата от ЦНСТ „Майка Тереза” и ЦНСТ „Детска къща” и привлече свои приятели също да дарят.

Изказваме благодарност за жеста и вярваме, че обединявайки усилия и воля, можем да осигурим по-добро детство за нашите деца. Това, което направим днес, ще даде резултат след години. Трябва ни воля, търпение, усилие и много работа, за да го видим един ден.

Споделете:
fb-share-icon