Лятото е възможно!

Заедно, за 8-ма поредна година, направихме възможно нашите деца да имат незабравимо лято.  Благодарение на грижата и любовта на много хора, хлапетата и младежите от двата Центъра за настаняване от семеен тип ще пътуват през лятната ваканция на два лагера – един на море и един на планина. Те вече стягат куфарите за 20.07.2021 г. когато заминават на Крайморие.

Тази година бяха събрани 4222,11 лв. за лагерите на децата от ЦНСТ „Майка Тереза“. Тази сума се сформира от:

  • кампания, организирана от фондация Социална чайна клон Пловдив,
  • деца от СУ „Св. Седмочисленици“,
  • музикална формация „Оратница“,
  • и със специалното участие на самите деца от ЦНСТ и деца, ползващи услуги в ЦРДУ, които в рамките на ателие „Грънчарство“ изработиха великденски предмети и украси, представени на благотворителен базар, организиран от служителите на КЦМ.

Същевременно екипът и децата на ЦНСТ „Детска къща“ изказват огромна благодарност за указаната подкрепа, вече повече от 15 години, на дарител, който желае да остане в анонимност и който ежегодно осигурава всички средства за два лагера за децата от Къщата.

Лагерите са време за приключения, игри на плажа, преходи в планината. Някои деца участват в подобни преживявания за пръв път – не са виждали море, не са опитвали цаца, не са ходили с раница в гората. Други вече имат опит и чакат лагера с нетърпение. За всички тях тези вълнения и емоциите са незабравими, спомените остават за дълго и се превръщат в нови мечти за следващото лято.

Ние от КСУДС – Пловдив вярваме, че с общи усилия можем заедно да направим детството по-добро. Партньорите, дарителите, съмишлениците са много важни за нас, защото правят нашата мисия осъществима и ние изказваме благодарности за огромната подкрепа.

Споделете:
fb-share-icon