Коледни творчески ателиета в Центъра за работа с деца на улицата и в риск от отпадане от училище

Наближава един от най-светлите и любими празници – Коледа! Свързваме това време от годината с топлина, уют и мънички вълшебства. Част от магията се състои в очакването и подготовката за идващите дни. По обичай, в Център за работа с деца на улицата, започна подобаващо организиране на предстоящия празник. Проведени бяха две ателиета „с дъх на Коледа“, в които участваха общо осем деца, потребители на услугата.

При стриктно спазване на всички  противоепидемични мерки, участниците имаха възможност да изработят коледна украса – играчки за елха и специални коледни кутийки.

Децата, влагайки изцяло свои идеи, сътвориха весели, блестящи и снежни елхички, звезди и топки, които да закичат на празничното дърво. За декорация участниците използваха дребни украшения с коледни мотиви – ангелчета, шишарки, звезди, звънчета, панделки.
Коледната работилница продължи с направата на специални декоративни кутийки, които събират символите на празника в себе си. Малките творци оцветяваха, лепяха и украсяваха, стараейки се да аранжират подходящи елементи – клончета, фигурки, панделки. Истински приятна емоция за децата се оказа възможността да ръсят различни видове пухкав, блестящ „сняг“ върху творбите си, които всеки ден ще напомнят, че Коледа е близо!
За децата са създадени уют и настроение, приятелска атмосфера и един приятен следобед с привкус на празник!

Екипът на ЦРДУ, Ви пожелава Светли Коледни и Новогодишно празници !

Споделете:
fb-share-icon