1 концерт = 1 дете на лагер

Концертът на група „Оратница“ осигури летен лагер за едно дете без родителска грижа

 

Началото на кампанията за събиране на средства за осигуряване на летни лагери на децата от ЦНСТ „Майка Тереза“ беше поставено с концерт на група „Оратница“ и с подкрепата на „Безистена – сцена № 2“.

На 25-ти септември феновете на хубавата музика осигуриха летен лагер през 2022 г. за  едно дете без родители. 

„Сега още е м. септември, а летните лагери предстои да се случат през м. юли 2022 година, така че това е едно невероятно начало на кампанията за събиране на средства.
Ние от КСУДС – Пловдив вярваме, че с общи усилия, крачка по крачка, всички заедно ще постигнем мисията за по-добро детство за повече деца, повече усмивки и повече радост, повече сбъднати детски мечти.  
Благодаря на приятелите от „Оратница“; благодаря на „Безистена – сцена № 2“ и г-н Стоян Даскалов, че подкрепиха усилията ни и дадоха сцена за представяне на тази кампания.“ – с тези думи г-жа Недка Петрова откри кампанията „Заедно, за да има детство“.

Продължаваме напред защото децата на Пловдив се нуждаят от подкрепата на всички ни.

420 лв. е сумата, която е нужно да бъде заплатена, за да отиде едно дете, лишено от родителска грижа на летен лагер на планина и на море през 2022 г. Толкова струва, за да бъде лятото на едно дете незабравимо.

ЦНСТ „Майка Тереза“ е социална услуга, която предоставя подслон и грижа за деца, разделени от своите семейства. Екипът подкрепя развитието на децата, гарантира медицинската грижа, образованието и социалното включвате. Осигуряването на дейности за отдих и запълване на свободното време е ключово в грижата. КСУДС – Пловдив се стреми да организира ежегодни лагери за децата – на море и планина, за което разчита на средства от собствения бюджет и средства от дарения.

През 2021 г. заедно, за 8-ма поредна година, направихме възможно нашите деца да имат незабравимо лято. Благодарение на грижата и любовта на много хора хлапетата и младежите от двата Центъра за настаняване от семеен тип пътуваха през лятната ваканция на два лагера – един на море и един на планина. Тази година бяха събрани 4222,11 лв. за лагерите на децата от ЦНСТ „Майка Тереза“. Тази сума се сформира от:

  • кампания, организирана от фондация Социална чайна клон Пловдив,
  • деца от СУ „Св. Седмочисленици“,
  • музикална формация „Оратница“,
  • и със специалното участие на самите деца от ЦНСТ и деца, ползващи услуги в ЦРДУ, които в рамките на ателие „Грънчарство“ изработиха великденски предмети и украси, представени на благотворителен базар, организиран от служителите на КЦМ.

Лагерите са време за приключения, игри на плажа, преходи в планината. Някои деца участват в подобни преживявания за пръв път, не са виждали море, не са опитвали цаца, не са ходили с раница в гората. Други вече имат опит и чакат лагера с нетърпение. За всички тях тези вълнения и емоциите са незабравими, спомените остават за дълго и се превръщат в нови мечти за следващото лято.

Споделете:
fb-share-icon